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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, L. O.; MUNHOZ, V. H. O.; SOUSA, A. A.; SOUZA, K. R. de; SANTOS, T. L.; BEMQUERER, M. P.; FERREIRA, D. E. C.; MAGALHÃES, M. T. Q. de; RESENDE, J. M.; ALCÂNTARA, A. F. C.; AISENBREY, C.; VELOSO, D. P.; BECHINGER, B.; VERLY, R. M. High-resolution structural profile of hylaseptin-4: aggregation, membrane topology and pH dependence of overall membrane binding process. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) - Biomembranes, v. 1863, n. 5, 183581, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, K. R. de; ALVES, B. G.; RAPOSO, D. de S.; SOUSA, T. F.; DANTAS, P. H. S.; FELIX, C. G. S.; KRAMER, Y. V.; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F. Criação de uma micoteca de fungos endofíticos de frutas regionais com potencial antimalárico. In: OLIVEIRA, L. A. de; OLIVEIRA, J. G. de S.; GASPAROTTO, L.; JESUS, M. A. de; ROCHA, L. C. da; BENTES, J. L. da S.; KIRSCH, L. de S.; ANDRADE, S. L. de (Org.). Diversidade microbiana da Amazônia. Manaus: Inpa, 2019. p. 39-45.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, K. R. de; ROCHA, F. A. da S.; SOUSA, T. F. de; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F. Seleção de substratos no processo de produção de pigmentos de fungos dos gêneros Penicillium e Cladosporium. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 9., 2019, Manaus. Anais... Manaus: Inpa, 2019. p. 396.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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4.Imagem marcado/desmarcadoALBUQUERQUE, J. M. da R.; ROCHA, F. A. da S.; SOUZA, K. R. de; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F. Prospecção de fungos associados ao fruto do buriti (Mauritia flexuosa) e seu potencial antiprotozoário. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 9., 2019, Manaus. Anais... Manaus: Inpa, 2019. p. 73.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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5.Imagem marcado/desmarcadoROCHA, F. A. da S.; ALBUQUERQUE, J. M. da R.; SOUZA, K. R. de; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F. Prospecção de fungos do solo da Floresta Amazônica como produtores de moléculas antiprotozoárias. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICOLOGIA, 9., 2019, Manaus. Anais... Manaus: Inpa, 2019. p. 400.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, K. R. de; ALVES, B. G.; GONÇALVES, K. D.; RAPOSO, D. de S.; SOUSA, T. F.; DANTAS, P. H. S.; FELIX, C. G. S.; KRAMER, Y. V.; SILVA, G. F. da; KOOLEN, H. H. F. Criação de uma micoteca de fungos endofíticos de frutas regionais e seu potencial antimalárico. In: CONGRESSO SOBRE DIVERSIDADE MICROBIANA DA AMAZÔNIA, 7., 2018, Manaus. Resumos... Manaus: UEA, 2018. p. 51.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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7.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, J. R.; ARCHANJO, B. S.; SOUZA, K. R. de; kwapinski, w.; FALCÃO, N. P. S.; NOVOTNY, E. H.; ACHETE, C. A. Selective extraction of humic acids from an anthropogenic Amazonian dark earth and from a chemically oxidized charcoal. Biology and Fertility of Soils, v. 50, n. 8, p. 1223-1232, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, K. R. de; FIGUEREDO, A. L. P.; CARVALHO, S. E. de S. Cultivo programado de hortalicas para o consumo familiar em ambientes internos. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA PROGRESSO DA CIENCIA, 51., 1999. Porto Alegre. [Resumos...]. Porto Alegre: SBPC, 1999. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/09/2017
Data da última atualização:  08/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  GUEDES, A. M. M.; ANTONIASSI, R.; MACHADO, A. F. de F.
Afiliação:  ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; ADELIA FERREIRA DE FARIA MACHADO, CTAA.
Título:  Pequi: a Brazilian fruit with potential uses for the fat industry.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Oilseeds & fats Crops and Lipids, p. 1-4, 2017.
DOI:  10.1051/ocl/2017040
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pequi is a native fruit from Brazil, found in the Amazon, Caatinga, Cerrado and Atlantic Rain Forest regions. It is one of the main plants with great potential for sustainable use in Central Brazil. Among 16 species comprising Caryocar genus, three are highlighted: C. brasiliense, C. villosum, and C. coriaceum, of economic importance for families in small communities of Brazilian Cerrado. They are generally organized in cooperatives and use the leaves for preparing medicinal extracts, and the fruits for culinary purposes. When the sale of fresh fruits is reduced, they produce and commercialize fruit preserves, and liqueur products, as well as extract the oil. Harvesting of mature fruits after falling from the tree while keeping some fruits at the plant is the best way for its sustainable production. The internal mesocarp contains from 36 to 66% dry weight of oil having traditional culinary, medicinal and cosmetic uses. This oil has 60% of oleic acid and 35% palmitic acid, thus suitable for industrial fat hardstocks. The presence of the triacylglycerols POO and POP makes the oil of interest for cosmetic and food industries. Both pulp and kernel oils have been studied for their health effects. By physical, enzymatic or chemical modification, the oil has shown potential uses as cocoa butter substitute and zero trans fat product.
Palavras-Chave:  Caryocar sp; Pequi oil.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163642/1/ocl170040s.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13728 - 1UPCAP - DD
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